Citybanan - Odenplan - Station Stockholm City - Öppet hus - Modern Arkitektur - Söndag 18/9 - 2016

Söndagen den 18 september 11.00-15.00 kan du besöka Citybanans nya pendeltågsstation Stockholm Odenplan, 30 meter under markytan.

Trafikverket välkomnar allmänheten att besöka nya station Stockholm Odenplan – knappt ett år innan pendeltågen stannar här för första gången. På visningen får du uppleva den snart färdiga stationen med konstverk, plattformsväggar och annan innovativ teknik. Och det bjuds på fika!

Som besökare kommer du att kunna beskåda flera av de konstverk som pryder pendeltågsstationen. Vid plattformen finns ett  pendeltåg på plats och Trafikverket kommer att visa hur de nya plattformsdörrarna fungerar.

Ingång till evenemanget sker på Odenplan, utgång i korsningen Vanadisvägen/Dalagatan.

Du som besöker oss behöver kunna åka rulltrappa eftersom våra hissar inte är färdiga att användas ännu. Av samma anledning kan vi inte ta emot barnvagnar ner i stationen, även om alla barn är varmt välkomna.

Förstora gärna bilderna genom att klicka på de för större upplevelse o känsla varit på plats!Postat 2016-09-19 11:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sthlm Cykelkarneval - Söndag 18/9 - 2016

Förvandla Stockholm till en cykelstad – för en dag – i år igen!

Häng på du som gillar att cykla! Ung som gammal, långsam som snabb, du som är mästare och du som precis börjat vingla fram. Alla är välkomna, på vilket fordon som helst, bara det drivs med muskelkraft, gäller även el assisterad cykel.

Den 18 september kl 14:00, 2016 har vi chansen att cykla genom gator och torg och tillsammans förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad.

Karnevaleventet börjar 10.00 på Norrbro med lastcykelmässa, pimpa-din-cykel, pimpa-dig-själv, gör-det-själv-cykelmek, utställning Cykelhistoriska föreningen visar upp delar av svensk cykelhistoria, testa en-hjuling, testa armcykling.

För barn: Förra året var det så kul att många barn som deltog. I år vill vi ha ännu fler barn så nu satsar vi på karnevalsmink och ballonger. Familjer samlas långt fram i tåget för att hålla ner farten. Det kommer att köra runt en lastcykel som hjälper barn som inte orkar hela vägen runt.

Karnevalståget avgår 14.00 från Norrbro och går via City, Kungsholmen och Vasastan – se kartan nedan – och avslutas ca 15.30 på samma som startplatsen – Norrbro. Där lägger vi i nästa växel och bjuder på Trickcykelshow, live karnevalsmusik på scen. Det kommer finnas att dricka och Food Bikes för den som är hungrig eller törstig. Vi håller på så länge vi har kul!

Du som vill, ta med något att grilla på grillcykeln!

Nu är det tredje året i rad, förra året,2015, var det mellan 700 och 1000 cyklar. Så här såg det ut 2014: 2014 års cykelkarneval. Ca 500 personer deltog då! I år – sammanfaller  Cykelkarnevalen med ”Bilfria Dagen” – ska vi bli ännu fler cyklister, så låt oss bli många, så många som är möjligt.

Inspiration – se Paris 10 000 cyklisterKöpenhamnTurkiet 3 000 cyklister,  Bristol 600 cyklister ochBologna. Och om du vill veta hur Amsterdam fick sina cykelbanor – se och lär!

Technolådan – lastcykeln med ljudanläggning – åker med i tåget.

Vill du vara med som företag eller organisation maila cecile.everett@naturskyddsforeningen.se

Det var många influenser från Danmark och Holland vad gäller lådcyklarna där hela familjen kan

åka tillsammans, de var härliga och extra kul att se i så många olika varianter!

Jag cyklade själv i cykelkarnevalen runt stan då jag själv är inbiten cyklist, gillar miljötänket och är emot massa bilar i centrala cityområdet.Postat 2016-09-18 22:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Anna Ternheim - Konsert - Gröna Lund - Torsdag 15/9 - 2016

Anna Ternheim växte upp i Sollentuna som dotter till Claes och Britta Ternheim. Hon började spela gitarr och sjunga som 10-åring men fokuserade riktigt på musiken först under gymnasietiden på Rudbecksskolan. Med planen att utbilda sig till arkitekt började hon studera vid Arkitekturskolan KTH, men då hon erbjöds ett skivkontrakt valde hon att lämna studierna efter första terminen 2004 för att i stället ägna sig åt musiken på heltid.

Musikalbum

Hennes första albumSomebody Outside, gavs ut 2004. Dess singlar To Be GoneMy Secret och Shoreline blev alla framgångsrika på Trackslistan. Den sistnämnda var en cover på en låt med Broder Daniel och låg med på en EP med samma namn med ytterligare fyra covers. Albumet släpptes i två versioner: en begränsad upplaga bestående av en bonus-cd med akustiska versioner av många låtar.

2005 belönades Ternheim både med P3 Guld-pris i kategorin Bästa Nykomling och med en Grammis som "Bästa Nykomling". 27 september 2006 släpptes hennes andra album, Separation Road, producerat av Andreas Dahlbäck. Även detta album gavs ut som en dubbel med en Naked-version. Hon fick då en hit med första singeln Girl Laying Down som sen följdes upp med Today Is a Good Day. 2007 fick hon P3 Guld-priset för bästa kvinnliga artist. Dessutom belönades hon samma år med två GrammisarBästa kvinnliga artist och Bästa textförfattare. Våren samma år släpptes Lovers Dream som tredje singel på EP:n Lovers Dream & More Music for Psychotic Lovers med tre nya spår samt titelspåret, som var omgjord till en duett med Fyfe Dangerfield från det engelska bandetGuillemots.

Under 2007 släpptes hennes debutalbum även i TysklandFrankrikeSpanienNederländernaBelgienSchweizÖsterrike och ItalienSeparation Road gavs ut i USA i maj 2008.

Hennes tredje album Leaving on a Mayday spelades in med Björn Yttling som producent och har därför en lite annorlunda ljudbild. Första singeln från albumet, What Have I Done, är en av hennes största listframgångar hittills. Hon bosatte sig i New York för nya intryck och inspiration.

Den 28 oktober 2011 släppte Ternheim sitt fjärde album, The Night Visitor. Albumet är inspelat i Nashville i USA.

För att finna ny inspiration till att göra musik flyttade hon för en tid tillbaka till Stockholm och vistades även några månader i Buenos Aires. Den 13 november 2015 släppte Ternheim sitt femte album, For The Young, följd av en lång europeisk turné våren 2016.

Bilderna tagna med EF 300/2.8L II IS USM + Canon 7D2.Postat 2016-09-18 01:15 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nätverket Bevara Blasieholmen - Flytta Nobelbygget - Demonstration Humlegården - 16/9 - 2016

Nätverket Bevara Blasieholmen - Flytta Nobelbygget

Blasieholmen och dess kulturmiljö hotas av Nobelstiftelsens och Stockholms Stads planer på en storskalig exploatering till förmån för ett Nobels kongresscenter. K-märkta hus riskerar att rivas. Stadsbilden kommer att förvrängas. Sjöfart och stora värden står på spel. Placeringen av Nobels Center på Blasieholmen har lett till kraftig kritik.

Nätverket Bevara Blasieholmen - Flytta Nobelbygget arbetar för en alternativ placering!

www.bevarablasieholmen.se

www.facebook.com/bevarablasieholmen

Bilder från dagens demonstration i Humlegården i Stockholm Fredag 16/9.Postat 2016-09-17 00:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Österlen - Simrishamn - Skåne - Resefoto - Juli - 2015 - Del 4. - Malmö City/Öresund Beach

Malmö är en stad jag gillar mycket sen mitt första besök förra året, kombinationen strövområdena

vid Öresund i kombination med de gamla fina statsdelarna är oslagbar.

Inte mycket går upp mot solnegången över Öresund med Bron i silhuett.

Man känner en enorm frihetskänla där vid det stora blå.

Sen bara ta Pågatåget smidigt ned till Österlen med Ystad och Simrishamn i sikte.Postat 2016-09-15 00:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 Nästa 

Tidigare blogginlägg