Resan till Wien - Del 4.

Wien är både huvudstad i förbundsrepubliken Österrike och ett eget förbundsland. Staden är belägen långt österut i landet, vid floden Donau. Wien har 1,8 miljoner invånare och är en av Europas största städer. En femtedel av Österrikes befolkning är bosatt där. Att Österrike har en så stor huvudstad kan ha sin förklaring i att den fram till 1918 var huvudstad för hela kejsardömet Österrike-Ungern. Numera är Wien säte för flera internationella institutioner, bland andra det Internationella atomenergiorganet (IAEA), de oljeproducerande staternas organisation OPECOrganisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) samt Förenta nationerna (FN).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wiener Prater är ett stort offentligt parkområde i Wien som ursprungligen var en kejserlig jaktmark. Här hölls världsutställningen 1873. Parken är välbesökt av Wiens invånare och av turister.

I parken ligger nöjesparken Wurstelprater eller Prater (svenska Pratern) som har flera attraktioner varav en är ett av världens mest berömda pariserhjul, Riesenrad (65 m högt). Detta har blivit särskilt känt eftersom det har varit med i filmen "Den tredje mannen" från 1949 och James Bond-filmen "Iskallt uppdrag" från 1987.
Wiens modernare arkitektur...


Mörkret faller över Wien...Postat 2017-02-14 16:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Audi FIS Ski World Cup Stockholm 2017 - Hammarbybacken - 31/1 - 2017

RACE INFO
PARALLELLSLALOM

Banorna går bredvid varandra och är 180 meter långa och har cirka 20 portar samt två hopp.

Varje heat avgörs i 2 åk – ett i vardera bana.

Tävlingen utgörs av totalt 32 åkare – de 16 bästa damerna och 16 bästa herrarna i världen.

Åkarna kommer en efter en att slås ut, ända tills vi har korat kvällens segrare.

PRISPOTT – ÖVER 2 MILJONER KRONOR.

Några av de medverkande åkarna denna kväll:

Mattias Hargin (SWE) , Frida Hansdotter (SWE), Mikaela Shiffrin (vann tävlingen, USA), Veronika Velez Zuzulova (Slovakien)

Jag tog bilderna från publikplats uppe i backen vilket är mycket svårt då åkarna passerar väldigt fort samt staket och funktionärer ivägen,

Drömmen är ha pressaccess stå nedanför backen med 300/2.8L, lättare när åkarna kommer mot kameran än från sidan.

Men provade i alla fall med Canon 7D2 + 24-105L och några 70-300L bilder på slutet.

Jag bevakade främst Hansdotter och Shiffrin men Hargin var också duktig denna kväll!

Postat 2017-02-03 14:36 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kungliga Musikhögskolan - KMH - Öppet hus - Söndag 29/1 - 2017

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är en svensk statlig högskola som bedriver utbildning och forskning inom musik och musikpedagogik. Den är landets enda fristående musikhögskola med en bred utbildningsverksamhet som håller hög internationell kvalitet. KMH har lokaler på Valhallavägen 105 (nybyggt campus fr.o.m. sommaren 2016) i Stockholms innerstad, samt på Edsbergs slott i Sollentuna kommun.

Verksamheten grundades 1771 som Kungl. Musikaliska Akademiens undervisningsverk och är den näst äldsta musikhögskolan i världen. Den första permanenta byggnaden var konservatoriebyggnaden vid Nybrokajen 11 som invigdes 1877. Kopplingen till Musikaliska Akademien kom att ge musikhögskolan smeknamnet Ackis.

Högskolan utbildar musiklärarekyrkomusikermusikertonsättaredirigenter, och musikproducenter. Musikhögskolan har sex institutioner: Folkmusik; Jazz (inklusive pop och rock); Klassisk musik (inklusive kyrkomusik); Komposition, dirigering och musikteori; Musik- och medieproduktion samt Musik, pedagogik och samhälle (MPS).

KMH:s styrelse består av student- och lärarrepresentanter samt företrädare från näringslivet och musikscenen. Ordförande i styrelsen är Sture Carlsson, som är före detta förbundsdirektör för Svensk Scenkonst. Rektor sedan våren 2012 är Cecilia Rydinger Alin, som också är professor i orkesterdirigering vid KMH och dirigent för Orphei Drängar.

Postat 2017-02-02 13:10 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tidigare blogginlägg